Manisa hangi bölgemizdedir, Manisa iklimi, bitki örtüsü, Manisa hakkında bilgi.
Ege Bölgesinde yer alan Manisa’nın 14 ilçesi vardır: Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç, Kula, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi, Soma, Turgutlu. İli doğudan Uşak ve Kütahya, kuzeyden Balıkesir, güneyden Aydın, güneydoğudan Denizli, güneybatı ve batıdan İzmir çevreler.
İl topraklarının % 54.3’ünü dağlar kaplar. Kumpınar Tepe (2.070 m.), Ziyaret Tepe (1.800 m.), Spil Dağı (1.513 m.), Göl-dağ (1.280 m.), Çomaklı Dağı (1.201 m.), Gökbel Tepe (1.148 m.), Uysal Dağı (1.135 m.), Nemrut Tepe (1.074 m.), Dibek (1.100 m.), Çal Dağı (1.034 m.), Gölcük dağları (937 m.) ve Çakşır Tepe (831 m ), belli başlı yükseklikleridir.
Ovalar il topraklarının % 17.9’unu kaplar. Gediz Ovası ve Bakırçay Ovası verimli tarım alanlarıdır.
Gediz Irmağı, AlaşehirÇayı (115 km.), Selendi Çayı, Deliniş Çayı, Demrek Çayı, Gördes Çayı, Nif Çayı ve Bakırçay il topraklarını sular.
Marmara Gölü, Gölcük Gölü, Demir-köprü Baraj Gölü belli başlı gölleridir.
İl topraklarının % 54’ü orman ve makilerle, % 36.3’ü ekili-dikili alanlarla, % 6.6’sı çayır ve meralarla kaplıdır. % 3.1 ‘i tarıma elverişsiz alanlardan oluşur.
ilde karasal nitelikli Akdeniz iklimi hakimdir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk geçer.
Manisa’nın ekonomisi tarıma ve sanayiye dayanır. Çalışan nüfusun % 75’i tarımda, % 10’u imalat ve inşaat sanayiinde çalışır, il topraklarının % 97’si tarıma elverişlidir. Hem miktar, hem çeşitlilik bakımından bol ürün elde edilir. Manisa tahılların, baklagillerin, sanayi bitkilerinin, meyve ve sebzelerin çok yetiştiği illerimizden biridir. Buğday, arpa, mısır, pirinç, baklagiller, tütün, pamuk, susam, kenevir, karnabahar, zeytin, ceviz, kestane bol miktarda üretilir.
Traktörün yaygınlaşması, birçok meraların yerini tarlalara bırakması hayvancılığı geriletmiştir. Koyun, kıl keçisi, sığır, eşek, at, arı kümes hayvanları yetiştirilir.
MTA’nın Manisa’da belirlediği madenler şunlardır: Soma: Linyit. Salihli: Altın. Selendi, Soma: Bakır, kurşun, çinko Alaşehir Salihli: Civa. Turgutlu, Merkez: Demir, Alaşehir, Merkez: Manganez. Gördes: Feldispat. Kula: Dolomit. Saruhanlı, Salihli: Mermer Demirci, Saruhanlı: Perlit Kırkağaç, Kula, Turgutlu: Zımpara. Gördes: Uranyum.
Manisa, Ege Bölgesi’nde İzmir’den sonra ikinci büyük sanayi merkezidir. 1970’e kadar sanayi daha çok tarıma dayalıydı. 1970’li yıllarda çeşitli iş kollarında özel ve kamu sektöründe fabrikalar kurulmuştur.