Kanguru Nerede Yaşar?

Kanguru nedir, Kanguru hayvanı ne ile beslenir, Kanguru hakkında bilgi.

Memeliler sınıfının, keseliler takımının iki ön dişliler alt takımından bir familya.

Saatte 70 km. hızla ve 6-12 metrelik sıç­ramalarla koşarlar. Uzun ve güçlü arka bacaklar üzerinde yaylanırlar. Uzun kuy­ruk yere değmeden denge sağlar. Kısa ön ayaklar sıçrama sırasında havada ka­lırlar. Büyük ayak baş parmakları kaybol­muştur.

İkinci ve üçüncü tırnaklar iki tır­naklı çift tırnak haline gelmiştir. Vücudu dördüncü ve beşinci tırnaklar taşır. Ön ayaklar beş parmaklıdır. Açıklık bölgeler­de yaşarlar. Türlere göre biçim ve yaşam tarzları farklılık gösterir. 21 cinsi ve 86 tü­rü ile Yeni Gine, Tazmanya, Avustralya ve komşu adalarında yaşarlar.